Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Onze jochies en hun vriendjes thuis bezighouden

Gepubliceerd op 16/01/2018 Gepost door Aljosha Politi
bricolage

Eerst en vooral, als u eerder een poetsmaniak bent en u wilt rommel en vlekken vermijden, dan stellen wij voor om geestelijke spelletjes te spelen: de beste manier om ze in één en dezelfde ruimte te houden en te voorkomen dat ze overal rondlopen! Bovendien voorkomt u dat ze met dingen spelen die niet bij het spel horen en dat ze uw muren onder de viezigheid smeren.

 


Dit zijn een paar praktische ideeën om met meerderen te spelen:

 


- Het spel 'zeg noch ja, noch nee': vermaak je met vragen stellen, maar het is verboden om met 'ja' of 'nee' te antwoorden. Je moet aandachtig genoeg blijven om niet in de val te lopen. Concentratie is vereist, maar schaterlachen blijft zeker niet lang uit. Een heel leuk spel voor iedereen.

- Het spel met het toververhaal: een van jullie begint een verhaal te vertellen en stopt vervolgens; de buur die rechts zit moet doorgaan met het verhaal door in zijn verbeelding te gaan graven, enzovoorts. Een spel dat om creativiteit vraagt en dat tot heel grappige verhalen kan leiden!

- Het spel 'ik vertrek op reis': een eerste persoon moet de formule "ik vertrek op reis en neem... mee" zeggen en moet dan het voorwerp uitbeelden (een haarborstel, enz). Vervolgens moet de tweede persoon dezelfde formule uitspreken en het voorwerp uitbeelden, enzovoorts tot iemand zich vergist.

- Het spel 'Jacques heeft gezegd': je duidt iemand aan, waaraan je moet gehoorzamen zodra hij een bevel geeft dat wordt voorafgegaan door de formule: "Jacques heeft gezegd". Als het bevel zonder de formule wordt uitgevoerd, ben je uitgeschakeld.

Denk eveneens aan knutselen om hun creativiteit en verbeelding te ontwikkelen, maar niet om het even wat! Geef vooral de voorkeur aan kleine knutselwerkjes met papier (bloemen, wenskaarten, enz). Op deze manier blijft u gespaard van onuitwisbare vlekken.
 

Mening

- 28/12/2012 Sans vouloir être mijaurée et coincée, dans un site consacré aux enfants, je trouve regrettable le vocabulaire utilisé (éviter le bordel et les taches) dans le premier paragraphe de votre page "Occuper nos moutards et leurs amis à la maison" Pour le reste j’apprécie généralement "Le peit moutard et son contenu.
Vicky bitar - 11/12/2012 J’aimerai bien recevoir vos actualities. Mercy d’avance
Tadong Ulrich - 23/11/2012 Comment vas-tu? BENITO
+ Meer meningen zien

Andere artikels In de rubriek Behuizing

Groene vingers

kids met groene vingers

Mei is volop aan de gang dus gaan we met z’n allen de tuin in ! Ook kinderen vinden het leuk om te tuinieren. Het hele proces van zaadje tot ontkieming vinden ze namelijk ontzettend boeiend! En wat is er leuker dan die trotse gezichtjes te zien wanneer die met veel zorg en toewijding geplante zaadjes eindelijk ontkiemen? Wij verzamelden enkele leuke tuinierideetjes voor kinderen met groene vingers.

Lees meer
Flessenpret

Flessenpret

Heb je oude plastic flessen liggen? Niet weggooien! Wist je dat je ze kunt herbruiken voor zoveel leuke dingen?

Lees meer
Lees ook