Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Heerlijke vakantiedagen in Speel-O-Rama

Gepubliceerd op 7/08/2017 Gepost door FB
speel-o-rama

Slaat de verveling toe en weet je even niet meer hoe je dat jong geweld moet entertainen? Ook deze zomer kunnen je kids in het Antwerpse Zuiderpershuis terecht voor Speel-O-Rama, een geweldig kinderfestival voor kinderen tussen 7 en 13 jaar. Een hele maand lang kunnen ze hier creatief aan de slag in verschillende workshops, open ateliers en attracties.

Maak het mee!

In Speel-O-Rama hebben kinderen de keuze uit een brede waaier aan activiteiten: workshops, open ateliers, spelletjes, knutselen en attracties, die gaan zowel binnen als buiten door. Het thema  'MAAK HET MEE!' vormt de rode draad voor vier geweldige ateliers: 

 • MODE: ietStof
  De geweldige Fadime en haar naai-atelier zijn opnieuw van de partij, deze keer met nieuwe mogelijkheden en opdrachten.
 • THEATER: Gifant
  De supergrappige en opvallende verschijningen van Gifant zullen ons weer entertainen met straattheater, slapstick… Kortom, ontdek elke dag theater en acteren op Speel-O-Rama!
 • BOUW: Luna plank
  Het bouwatelier is er dit jaar opnieuw bij. Alleen gaan we nu voor nog meer en nog grotere knikkerbanen bouwen. Ook de waterbaan ontbreekt op deze editie niet.
 • KNUTSELEN: Station Karton
  Knutsel er op los! De prachtexemplaren prijken misschien op de volgende affiche van Speel-O-Rama.

Makkelijk en betaalbaar

Voor 2 euro kan je een volledige dag op Speel-O-Rama terecht. Je betaalt met een muntstuk van 2 euro of met bancontact. Inschrijven is niet nodig.

Er wordt gewerkt met een systeem van gekleurde bandjes. Kinderen tussen 7 en 13 jaar die niet buiten het domein mogen zonder ouder, dragen rode bandjes. Ze mogen vrij rondlopen binnen het domein. Bij het binnenkomen helpt een jobstudent hen op weg, daarna zijn ze vrij om deel te nemen aan alle activiteiten. Kinderen met groene bandjes kunnen het terrein verlaten zonder dat een volwassene hen ophaalt. Willen ze later die dag terugkomen? Geen probleem wanneer ze een groen bandje hebben. Kinderen die de hele dag blijven, hebben zelf eten en drinken bij.

Meer weten?

Hebben je kinderen zin gekregen in een dagje Speel-O-Rama? 
Nog tot 12 augustus kunnen ze hier terecht voor een flinke portie creatieve fun!
Op de website kan je alle praktische informatie nog eens doornemen.

 


 

Andere artikels In de rubriek Cursussen en workshops

ciemila

Word een musicalster op kamp met Ciemila

Zijn jouw kids gek op zingen, dansen en acteren? Dan is een musical-kamp hen op het lijf geschreven!

Lees meer
kids dj

Music Maestro!

De coolste kids, die trekken deze zomer op DJ stage in Gent.

Lees meer
Lees ook