Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Family Day in het BELvue museum

Gepubliceerd op 2/10/2017 Gepost door FB
Belvue Museum

Geschiedenis en cultuur

België is een complex maar mooi land. In het BELvue museum kom je alles te weten over ons landje en zijn geschiedenis. Vorig jaar nog werd het BELvue museum grondig vernieuws. Vandaag leidt en moderne en interactieve opstelling je door het verleden, het heden en de toekomst van België aan de hand van zeven thema's. Tijdens je tocht door het museum kan je maar liefst 200 boeiende objecten bekijken die gelinkt zijn aan onze rijke cultuur en geschiedenis. Van design tot mode en van technologie tot vrije tijd. Een unieke en leerrijke belevenis! 

Museum op kindermaat

Ook aan de jongste bezoekers werd gedacht. Speciaal voor hen werden verschillende spel-parcours ontwikkeld, op maat van elke leeftijdsgroep. ‘Mimi & Momo’ voor 3- tot 5-jarigen, ‘Ik ben de minister’ voor 6- tot 8- jarigen en ‘Op weg met Zeno’ voor de 9- tot 12-jarigen. Zo kunnen kinderen de tentoonstelling in hun eentje bezoeken en spelenderwijs heel wat bijleren. Voor tieners is er een app die hen op weg helpt. 

(c) Brusselsmuseums.be

Family Day

Op zondag 8 oktober nodigt het BELvue gezinnen uit in het museum voor een spetterende Family Day, de perfecte gelenheid om België en zijn geschiedenis met het hele gezin te ontdeken.

Naast de verschillende spel-parcours voor kinderen valt er die dag nog veel meer te beleven. Zo is er doorlopend een strip-workshop waarin onze nationale striphelden de hoofdrol spelen. Maar je kan ook komen zingen en dansen met de Fanfakids, een initiatief van Centum West d’Broej uit Sint-Jan Molenbeek dat kinderen van verschillende leeftijden en culturen bij elkaar brengt. Wedden dat de aanstekelijke Noord-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes je aan het swingen krijgen? En omdat België België niet zou zijn zonder allerlei lekkere hapjes, krijg je ook een typische Belgische lekkernij aangeboden om je honger te stillen. Met je museumticket krijg je een wafel of een suikerspin! 

Hebben we je nieuwsgierigheid geprikkeld? Neem dan een kijkje op de website van het BELvue!

Praktisch

De Family Day gaat door op zondag 8 oktober, van 10u tot 18u.
De toegangsprijzen zijn dezelfde dan voor het museum. Volwassenen betalen 7 euro, kinderen jonger dan 18 jaar mogen gratis naar binnen. 

Wil je graag een Family Day packet winnen? Speel mee met onze wedstrijd en waag je kans! 

 

 

 

 

Andere artikels In de rubriek Familie-uitjes

winter efteling

Een magisch verblijf in de Winter Efteling

Duizenden twinkelende lichtjes, winterse lekkernijen, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen. In de Winter Efteling voelen de koudste dagen van het jaar het warmst aan!

Lees meer
planckendael

Drie om te doen - Eindejaarsweekend

Het jaar afronden met een knaller van een weekend? Bij ons ben je aan het juiste adres. We delen graag onze drie tips voor het laatste weekend van het jaar.

Lees meer
Lees ook