Terug naar school

Een gratis kalender om leerlingen te tonen hoe ze zich langs de treinsporen moeten gedragen

un-calendrier-gratuit-pour-apprendre-aux-eleves-les-comportements-a-adopter-aux-abords-des-voies_7092021172312

Hoe gedraag je je veilig rond de sporen? Dankzij de Grote Schoolkalender van Infrabel kan je je leerlingen de basisregels van de spoorveiligheid bijbrengen.

Elk jaar gebeuren er ongevallen in de buurt van de sporen, overwegen en stations. Deze ongevallen kunnen zeer ernstig en zelfs dodelijk zijn.

Meestal worden spoorwegongevallen veroorzaakt door afleiding, het niet respecteren van de verkeersregels of onvoorzichtigheid.

Helaas zijn kinderen soms ook het slachtoffer van deze ongevallen. Zou je dit onderwerp in de klas willen bespreken? Wil je je leerlingen leren hoe ze zich moeten gedragen in de buurt van sporen en overwegen?

Infrabel helpt je om de jongste kinderen een aantal basisregels van de spoorveiligheid bij te brengen met de Grote Schoolkalender: een leuke, leerrijke en handige kalender die je in de klas met je leerlingen kunt gebruiken.

Download de Grote Schoolkalender.

Een niet te missen kalender 

In 12 jaar tijd is de schoolkalender een must geworden. Elke leerkracht die hem bestelt, krijgt de kalender gratis in de bus. Op deze kalender kan je vakanties en verjaardagen noteren, terwijl je je leerlingen de veiligheidsregels aan overwegen en in de buurt van sporen aanleert.

Een leuke kalender

De kalender staat vol leerrijke illustraties en toont de leerlingen hoe ze zich moeten gedragen op en rond de sporen:

  • Stop altijd bij de overweg als de rode lichten knipperen en/of de slagbomen in beweging zijn of omlaag staan
  • Loop niet langs de sporen
  • Wacht altijd achter de gele lijn op het perron

Wil je meer weten over de veiligheidsvoorschriften op en rond de sporen? Lees dan dit artikel: 3 essentiële regels voor spoorveiligheid om aan kinderen te leren.

 

Een praktische kalender 

De schoolkalender is ook heel praktisch! De belangrijkste schoolvakanties en feestdagen staan duidelijk aangegeven. Er zijn stickers om belangrijke gebeurtenissen in de klas en verjaardagen aan te duiden.

En als kers op de taart zit er ook een handleiding bij om leerkrachten te helpen deze kalender te gebruiken in de klas om zo  de veiligheidsboodschappen in de tekeningen uit te leggen aan de kinderen. Download de handleiding hier.

Wil je de schoolkalender thuis ontvangen? Dat kan! Bestel hem gratis via de Infrabel webshop.