Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Drie om te doen - Weekend van 8/12

Gepubliceerd op 7/12/2017 Gepost door FB
Gentse Winterfeesten

Trek je dikste jas aan, haal je muts, sjaal en handschoenen uit de kast en draag warme sokken in je schoenen want dit weekend trekken we naar buiten! 

1. Wandelen in de natuur

Wanneer het buiten kouder wordt, zijn we vaak geneigd om binnen te blijven. Maar als je jezelf lekker warm induffelt, kan je ook tijdens de wintermaanden naar buiten trekken. De natuur is dan wel in rust, maar toch valt er heel wat te zien en te beleven. Ga bij vriesweer dus gerust een luchtje scheppen en de benen strekken. Wedden dat het nadien nog gezelliger is aan de open haard? Met een warme chocolademelk en lekkere koekjes is het heerlijk nagenieten.

Op zoek naar een leuke plek om een frisse neus te halen? Wij selecteerden de drie mooiste winterwandelplekjes voor jou! 

2. Start 'Winter in Antwerpen'

Trek je liever de stad in? Ook dat kan! Antwerpen pakt ook dit jaar uit met een uitgebreid winterprogramma. Het startschot voor deze editie van 'Winter in Antwerpen' wordt zaterdag gegeven met optredens van grote namen als Dimitri Vegas & Like Mike, Jef Neve en Natalia. Kuier gezellig over de kerstmarkt en proef van heerlijke, hartverwarmende snacks, koop de mooiste kerstcadeautjes of toon je schaatskunsten aan Rubens op de Groenplaats! 

Je trip naar 'Winter in Antwerpen' voorbereiden doe je op de website. Daar vind je een handig overzicht van alles wat er te beleven valt! 

3. Gentse Winterfeesten

Ook in de winter weten ze in Gent wat feesten is. Ronde de kerstperiode kan je in de Arteveldestad terecht voor de Gentse Winterfeesten. Op het programma? Een kerstmarkt, een ijspiste en een reuzenrad natuurlijk. Maar er is ook Taiga, een heus winter food festival of het kinderdorp 'Land van W'ijs', een doe-, leer- en speelparadijs met verschillende verrassingen, leuke spelletjes, magische verlichting en toffe doe-opdrachten met winterdieren.

Zin om naar Gent te trekken? Hier vind je alle info over de Winterfeesten terug. 

Wij wensen jullie een heerlijk winterweekend toe! 

Andere artikels In de rubriek Drie om te doen

posada

Drie om te doen - Weekend van 15/12

Kerst komt dichterbij. Deze drie leuke activiteiten dompelen je alvast origineel onder in de kerstsfeer.

Lees meer
indoor activiteit

Drie om te doen - Weekend van 1/12

Het eerste weekend van december. Buiten is het koud en nat, dat vraagt om drie leuke indoor-activiteiten!

Lees meer
Lees ook