Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Drie om te doen - Weekend van 4/8

Gepubliceerd op 3/08/2017 Gepost door FB
Weekend buiten

Nu de zon het weer overneemt van de regenwolken, trekken wij maar wat graag naar buiten. Heb je nog geen idee waar naartoe? Wij helpen je op weg met drie zomerse buiten-activiteiten.

1/ Op speurtocht met een eekhoorn in het Antwerpse Rivierenhof

Skwirrel de eekhoorn viel met zijn skateboard uit een boom en lijdt aan geheugenverlies. Gelukkig kan jij hem helpen! Met een speurboekje in de hand ga je op stap in het Rivierenhof, op zoek naar een lekker hapje en een goede plek om te wonen voor Skwirrel. Je weg vinden door het grote groene park doe je via een code. Onderweg moet je bomen zoeken waar letters en diertjes in verstopt zitten. Skwirrel ontmoet andere dieren in het park en geeft onderweg leuke doe-opdrachten.

Deze natuurzoektocht is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar en hun (groot)ouders of begeleiders. De route is ongeveer 3 km lang, goed voor ongeveer 2,5 uur natuur- en speurplezier.

Via de website van Terra Nova of het Infopunt Domeinwacht in het park (Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne - open van 9 tot 17u) kan je het boekje aankopen. Je krijgt er meteen een bon voor een ijsje of een frisdrank bij, een lekkere beloning na de speurtocht. Wie nadien het juiste antwoord komt vertellen bij het Infopunt, krijgt bovendien een creatief cadeautje.

Nog geen zin om naar huis te gaan na de speurtocht? In het Rivierenhof valt nog veel meer te beleven. Breng een bezoek aan de Kinderboerderij (open van zondag tot en met donderdag nvan 13u tot 17u), ga heerlijk ravotten in de speeltuin of waag je aan een spelletje minigolf. Aan jou de keuze! 

2/ Snuif de festivalsfeer op in Dranouter

Hebben jullie zin om dit weekend de festivalsfeer op te snuiven met het hele gezin? Dan is Dranouter the place to be! Dit driedaagse muziekfestival in de Westhoek bevestigt ook dit jaar zijn reputatie van gezinsvriendelijk festival. 

Kinderen en jongeren jonger dan 12 jaar krijgen gratis toegang tot het festivalterrein en de camping. Daarnaast zijn er heel wat activiteiten speciaal voor de jongste festivalbezoekers. In alle uithoeken van het festivalterrein vind je wel iets dat de aandacht trekt: een retro carrousel, een levensgrote doe-het-zelf knikkerbaan, een auto met ingebouwd zwembad (‘carpool’ – heb je ‘m?), beklimbare speelbeesten en natuurlijk kan ook Gerard Den Olifant niet ontbreken. De allerkleinsten kunnen zich wederom uitleven in het knuffelberen bad! Dan hebben we het nog niet gehad over het dagprogramma in de Palace waar er ook heel wat te beleven is!

(c) Facebook Dranouter

Blijf je slapen op het festival? De gekende gezinscamping of in de volksmond ‘stille camping’ gaat voortaan door het leven als de ‘Stille Camping Zone’! Het is de ideale manier om met je gezin of met (je) kinderen het festival te beleven op een rustige manier, met een gemoedelijke sfeer en waar de nachtrust gerespecteerd wordt. Ook de nieuwe ‘Comfort Zone’ camping met houten chalets en ontbijtservice kan soelaas bieden.

En ook aan de mama's en baby's is gedacht. Op het festivalterrein geldt er een ingangsbeperking op het meebrengen van eigen drank (pet en glas kan niet) maar hervulbare drinkflessen met water en babyvoeding kunnen wel. Jonge moeders kunnen ook terecht in onze babybar op het festivalterrein nabij De Voute. Daar kan je voeding en flessen opwarmen in een microgolfoven en bieden we een ververstafel en knuffelzetel aan. Dit initiatief is een samenwerking van vzw Borstvoeding en De Kringwinkel.

Meer weten over Dranouter Festival? Neem een kijkje op de website

3/ Mini-Europa 'by night'

Een sfeervolle avondwandeling door Europa, maar dan zonder ellenlange verplaatsingen. Dat is waar Mini-Europa by night voor staat. Het miniatuurpark organiseert opnieuw een klank- en lichtfestival waarbij het op zaterdag vanaf zonsondergang - dankzij duizend-en-één lichtjes – tot middernacht wordt ondergedompeld in een sprookjesachtige sfeer. De sprookjesachtige lichtjes gaan voor het eerst aan deze zaterdag en ook de volgende twee zaterdagen kan je dit fascinerende spel van licht en schaduw komen aanschouwen. Rond 22u30 vormt een muzikaal vuurwerk het hoogtepunt van de avond!

(c) Mini-Europe

Vergaap je aan Venetië met sfeervolle lichtjes, kuier door romantisch nachtelijk Parijs of waan je in Londen by night!

Meer info vind je op de website van Mini-Europa

 

Andere artikels In de rubriek Drie om te doen

posada

Drie om te doen - Weekend van 15/12

Kerst komt dichterbij. Deze drie leuke activiteiten dompelen je alvast origineel onder in de kerstsfeer.

Lees meer
Gentse Winterfeesten

Drie om te doen - Weekend van 8/12

Het wordt een ijskoud weekend. Gelukkig hebben wij drie hartverwarmende tips voor jou bij elkaar gesprokkeld!

Lees meer
Lees ook
Drie om te doen van deze maand
Archieven

Maanden

Jaren