Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

DRIE OM TE DOEN - WEEKEND VAN 4/03

Gepubliceerd op 3/03/2016 Gepost door FB
thumbsup

Dit weekend staat het begrip ‘actie’ centraal. Ontwerp je eigen game, doe mee met de prentenboekendans of geniet van een geweldig spektakel van het Wiener circus. Drie unieke ervaringen boordevol fun!

 

1/ GAME DESIGN LAB

Hoe cool zou het zijn als je je eigen game zou kunnen ontwerpen? Dankzij de workshop Game Design Lab kan deze droom in vervulling gaan! Je komt te weten hoe je een game maakt, programmeert van scratch en zelfs hoe je monsters ontwerpt en ze laat bewegen. Ben je klaar? Neem dan je eigen spel mee naar huis en game erop los! Na deze workshop mag je jezelf een echte gameontwerper noemen!


Wat? Ontwerpen van je eigen game
Waar? KTA1 Hasselt
            Vildersstraat 28, 3500 Hasselt
Wanneer? Zaterdag 5 maart van 9u30 tot 12u30
Wie? Kinderen van 10 tot 14 jaar
Prijs? Gratis

Alles nog eens nalezen kan op de website.


2/ PRENTENBOEKENDANS

Ook een portie dans mag dit weekend zeker en vast niet ontbreken! De openbare bibliotheek van Tongeren organiseert tijdens de Jeugdboekenweek een swingende workshop voor de kleinsten onder ons. Danslerares An-Sofie Maes neemt de kleuters onder haar hoede door de prentenboekendans te introduceren. Aan de hand van de boeken ‘Bij ons in de straat’ en ‘De stad zonder kleur’ brengt ze kinderen in beweging en zorgt ze ervoor dat deze belevenis een unieke danservaring wordt voor elke kleuter.


Wat? Prentenboekendans
Waar? Openbare bibliotheek Tongeren
            Dijk 111, 3700 Tongeren
Wanneer? Zaterdag 5 maart van 11u tot 12u
Wie? Kinderen van 3 tot 5 jaar
Prijs? Gratis

Je moet je hiervoor inschrijven. Dit kan via het nummer 012/800.060 of aan de balie in de bibliotheek. Alles nog eens nalezen kan op de website.

 

3/ WIENER CIRCUS

Dit weekend staat er een fantastisch spektakel op het programma! Het Wiener circus slaat haar tenten op in Veurne en kondigt met veel enthousiasme een traditioneel familiecircus aan. Acts als adembenemende lucht-acrobatie, clowns, tempo-jonglage, een rola bola-act en cascadeurs overtreffen je hoogste verwachtingen.

Het circus staat in Veurne bekend als één van de populairste attracties voor kinderen. Ideaal om even weg je dromen in een magische wereld van acrobaten, clowns en goochelaars.

Wat? Wiener circus
Waar? Furnevent – parking
            Nijverheidsstraat 10, 8630 Veurne
Wanneer? Zaterdag 5 maart om 15u of 19u
                  Zondag 6 maart om 11u of 15u
Wie? Kinderen vanaf 5 jaar
Prijs? Vanaf € 10 / gratis voor kinderen vergezeld van betalende ouder

Je moet hiervoor reserveren. Dit kan via het nummer 0475 27 64 17. Alles nog eens nalezen kan op de website.

Andere artikels In de rubriek Familie-uitjes

winter efteling

Een magisch verblijf in de Winter Efteling

Duizenden twinkelende lichtjes, winterse lekkernijen, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen. In de Winter Efteling voelen de koudste dagen van het jaar het warmst aan!

Lees meer
planckendael

Drie om te doen - Eindejaarsweekend

Het jaar afronden met een knaller van een weekend? Bij ons ben je aan het juiste adres. We delen graag onze drie tips voor het laatste weekend van het jaar.

Lees meer
Lees ook