Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Drie om te doen - Weekend van 20/10

Gepubliceerd op 19/10/2017 Gepost door FB
Foodfestival

Klaar voor een heerlijk herfstweekend? Wij delen drie tips om er op uit te trekken met het hele gezin.

1/ Gezinsavond HOP! in het Museum van Elsene

Het Museum van Elsene pakt uit met HOP!, een tentoonstelling opgevat voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud. Een twintigtal werken uit de vaste collectie treden met elkaar in dialoog op een ludieke en interactieve manier. Ze nodigen de kinderen als het ware uit om de thematiek van de beweging te verkennen.

Op vrijdag 20 oktober stelt het museum de deuren open voor gezinnen, van 17u tot 20u00. Zin om het weekend te starten met een spetterende rondleiding van de tentoonstelling HOP! met het hele gezin? Dat kan! De toegang is gratis. Je kan de avond zelf inschrijven aan de museumbalie voor de video installatie (beperkt aantal plaatsen).

Wil je meer weten over HOP!, lees dan het artikel over de tentoonstelling op onze website.
Meer info over HOP! lees je hier

2/ Brilliant Foodies - Multicultureel foodfestival van de diamantsector in Antwerpen

Antwerpen viert dit jaar het diamantjaar, hét moment bij uitstek om kennis te maken met de fascinerende wereld van diamant. Een heel jaar door organiseert de Antwerpse diamantgemeenschap tal van boeiende activiteiten.

Eén van de best bewaarde geheimen van de Antwerpse diamantgemeenschap is ongetwijfeld de heerlijke culinaire diversiteit die er te ontdekken valt. Op zondag 22 oktober organiseert Antwerp World Diamond Centre een multicultureel foodfestival in het Felix Pakhuis, met een knipoog naar de verschillende (eet)culturen en leefwerelden waar de diamantsector rijk aan is.

En natuurlijk valt er heel wat meer te beleven dan lekker eten. Er staan ook muziek, workshops en activiteiten in het teken van diamant en juwelen op het programma. En er is nog veel meer: van kinderanimatie tot golf- of yoga initiatie.

Alle praktische informatie vind je terug op de website

3/ Biotechdag in Technologiepark Gent

Op zondag 22 oktober vindt van 12u30 tot 17u30 de Biotechdag plaats in het Technologiepark in Gent. Deze editie staat in het thema van "Goed om (w)eten". Je komt hier dus heel wat te weten over eten, ietswat we elke dag doen. Tenminste als we bij de gelukkigen horen. Voor heel wat mensen is dit helaas niet evident. Hoe kunnen we ernaar streven om – met respect voor het milieu –  zoveel mogelijk mensen voedselzekerheid te bieden?

Daarnaast wordt er ook gefocust op de link tussen voeding en ziektes en leer je heel wat bij over gezonde voeding. Tenslotte mag het ook gewoon lekker zijn. Hoe worden de zaligste soorten chocolade, koffie en bier gemaakt? Hoe groot is de variatie aan appels, aardbeien en ander heerlijk fruit? Hoe herkennen onze hersenen smaken? Welke rol spelen onze darmen? En de bacteriën in darmen, maag en zelfs planten?

Je ontdekt het allemaal op de Biotechdag, een gratis evenement voor jong en oud waar ook heel wat activiteiten voor kinderen op het programma staan! 

Hier vind je een overzicht van de activiteiten. 

Andere artikels In de rubriek Drie om te doen

posada

Drie om te doen - Weekend van 15/12

Kerst komt dichterbij. Deze drie leuke activiteiten dompelen je alvast origineel onder in de kerstsfeer.

Lees meer
Gentse Winterfeesten

Drie om te doen - Weekend van 8/12

Het wordt een ijskoud weekend. Gelukkig hebben wij drie hartverwarmende tips voor jou bij elkaar gesprokkeld!

Lees meer