Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Drie om te doen - Weekend van 17/11

Gepubliceerd op 17/11/2017 Gepost door FB
kunstendag

Wij gingen ook deze week op zoek naar drie top-tips voor een onvergetelijk weekend! 

1. Voorleesweek

Van 18 tot 26 november vindt de jaarlijkse Voorleesweek plaats. Met deze campagne wil Iedereen Leest volwassenen aanmoedigen om vaak voor te lezen aan kleine maar net zo goed aan grote kinderen. Op heel wat locaties in Vlaanderen wordt er voorgelezen door bekende en minder bekende stemmen. Er zijn ook voorlees-ontbijten en andere originele activiteiten. Benieuwd wat er te beleven valt bij jou in de buurt? Neem een kijkje op de website voor het volledige programma. 

2. Aankomst van de Sint

Op 18 november meert de Sint samen met zijn Pieten al aan in Antwerpen. Dat het ook dit jaar een feest wordt dat je voor geen geld wilt missen, staat nu al vast! Rond 13u00 wordt de stoomboot verwacht aan het Steenplein, kom jij Sinterklaas en zijn Pieten mee verwelkomen op het ponton?

Na een begroeting door de burgemeester van Antwerpen, vertrekt de Sint rond 14u00 in stoet via de Suikerrui naar de Grote Markt. Daar kan het feest echt losbarsten want er wacht een spectaculaire muzikale begroeting. Vergeet je dansbenen en je mooiste zangstem dus niet mee te nemen. 

Kan je er niet bij zijn?  Geen nood! Je kan de aankomst vanop de eerste rij rechtstreeks volgen op Ketnet.

Meer weten? Neem een kijkje op de website

3. Kunstendag voor kinderen

Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie in heel Vlaanderen en Brussel een hele dag kunst beleven. Er is aan iedereen gedacht: aan erg jonge en iets oudere kinderen, tot twaalf jaar. Hun (groot)ouders, ooms, tantes , broers en zussen zijn even welkom. Alle kunsten komen aan bod: theater, film, muziek, dans,  architectuur, literatuur, beeldende kunst en combinaties daarvan. Je kan voorstellingen bijwonen, je op een tentoonstelling laten rondleiden of aan een workshop meedoen. Wedden dat je achteraf goesting hebt in meer?

Op de website vind je een overzicht van alle activiteiten terug. 

Andere artikels In de rubriek Drie om te doen

posada

Drie om te doen - Weekend van 15/12

Kerst komt dichterbij. Deze drie leuke activiteiten dompelen je alvast origineel onder in de kerstsfeer.

Lees meer
Gentse Winterfeesten

Drie om te doen - Weekend van 8/12

Het wordt een ijskoud weekend. Gelukkig hebben wij drie hartverwarmende tips voor jou bij elkaar gesprokkeld!

Lees meer
Lees ook
Drie om te doen van deze maand
Archieven

Maanden

Jaren