Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Drie om te doen - Weekend van 15/4

Gepubliceerd op 13/04/2017 Gepost door FB
Pasen

Het paasweekend, dat is drie dagen genieten. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een uitje of een gezellige dag thuis met z'n allen? Dan helpen wij je graag op weg. Met de drie tips die we jou deze week voorstellen, maak je er gegarandeerd een spetterend lang weekend van!

1/ Hazenjacht in Knokke-Heist

Wie Pasen zegt, zegt paashaas. Op zondag 16 april gaat in Knokke-Heist de jaarlijkse Hazenjacht door.

De paashaas heeft zich samen met zijn vriendjes verstopt in Knokke-Heist. Aan jou om hen te vinden! Aan de hand van GPS-coördinaten ga je op zoek naar de paashaas. De schattenjacht van 8300 meter (toevallig ook de postcode van Knokke-Heist) brengt je langs de mooiste plekjes van de Knokke-Heist en eindigt in het paasdorp aan het lichttorenplein. Wie aan het einde van de dag alle schatten heeft gevonden, wordt beloond met een heerlijk chocolade paashaas in het hazendorp op het Lichttorenplein.

De Hazenjact gaat door van 10u tot 18u. Je dient vooraf in te schrijven voor deze activiteit via de website

2/ Gezellige paasbrunch

Nadat alle paaseieren gevonden zijn, is het tijd om aan tafel te schuiven. Niets zo leuk immers als de dag starten met een overheerlijke brunch. Bereid allerlei lekkernijen, haal kraakvers brood in huis, zorg voor gekookte eitjes en vergeet ook de chocolade exemplaren niet! Zoek je wat inspiratie om van jouw paasbrunch een succes te maken? Lekker Van Bij Ons zet een paar ideetjes op een rij. Van de inkleding tot overheerlijke recepten.  

(c) Lekker Van Bij Ons

Geef je het werk liever uit handen? Heel wat restaurants en organisaties dekken op zondagvoormiddag de tafels voor een gezellige familiebrunch. Reserveer snel nog een plekje! 

3/ Tulpenpluk in Antwerpen 

Op paasmaandag 17 april vindt op de tulpenweide in Berendrecht de jaarlijkse Tulpenpluk plaats. Maar liefst 160.000 tulpen in alle kleuren en soorten wachten er vanaf 8u30 op jou! Iedereen mag gratis een boeket bij elkaar plukken van tien tulpen. Nadien kan je gezellig blijven plakken op het oogstfeest, waar tal van activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. 

Op de picknickweide vind je hangmatten en ligstoelen om te genieten van de zon en de natuur of van de ganzenfanfare en de sfeervolle achtergrondmuziek. De kleinsten kunnen spelen in het strokasteel en de zandbak of zich creatief uitleven in de knutselhoek. Voor volwassenen en kinderen zijn er workshops waar je de mooiste bloemstukken leert maken. Honger of dorst gekregen van al dat plukken en knutselen? Er zijn eet- en drankkraampjes die je allerlei lekkers voorschotelen. 

(c) Tom Cornille

Hoe geraak je er? Met de auto volg je de A12 en neem je de afrit Berendrecht. Daar volg je de pijltjes nar de parking en kan je overstappen op het Tulpentreintje of kiezen voor een wandeling van een twintigtal minuutjes door de polders. Ook bus 77.2 brengt je ter plaatse. Stap af aan de halte Kleine Bredestraat en wandel 800m naar de Tulpenpluk. Wil je er een dagje uit van maken? Bij mooi weer kan je een fietstocht maken met een gids. Er worden ook boten ingelegd van het Kattendijkdok in Antwerpen naar Berendrecht, vervolgens brengt het tulpentreintje je tot aan de tulpenweide. Voor beide activiteiten moet je vooraf reserveren. Meer info vind je op de website van de Stad Antwerpen. 

 

 

Andere artikels In de rubriek Familie-uitjes

De kaart van de beste ijssalons in België

De zomer laat op zich wachten, maar er is geen betere tijd dan het heden om te genieten van de beste ijsjes in België! Hier is een snelle blik op een aantal van onze favoriete ijssalons.

Lees meer

De perfecte picknick van Spring in't veld

Wat dacht je ervan om van het mooie weer te profiteren om een familie picknick te organiseren. Dit idee is altijd een hit bij kinderen. Hier volgen enkele praktische tips van Spring in 't Veld over hoe u van deze buitenactiviteit en een evenwichtig menu kunt genieten.

Lees meer