Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Drie om te doen - Weekend van 11/8

Gepubliceerd op 10/08/2017 Gepost door FB
Tureluurs

Het weekend staat voor de deur en dat wil zeggen dat we je opnieuw drie originele tips bezorgen om er met z'n allen op uit te trekken. Deze week staan festivals centraal: van een middeleeuws spektakel in Horst tot een heus kinderstadsfestival in Bilzen of een gemoedelijk festival voor jong en oud in Ekeren. Waar trek jij naartoe? 

1/ Kinderstadsfestival Tureluurs in Bilzen

Goed nieuws voor knotsgekke kerels en zotte dozen! Op zondag 13 augustus is Bilzen dé place to be voor prettig gestoorde kinderen tussen 3 en 12 jaar en hun (groot)ouders. Tureluurs? Da’s meer dan springkastelen en ballonnen. Véééél meer.

Je kan er genieten van straattheater of een toneelvoorstelling van Theater FroeFroe of zelfs een voorstelling van lokaal theatertalent meepikken in het Villa Basta Theater. Ben je avontuurlijk aangelegd? Dan is de bootjesrace op de Demer of het klim-, tuimel-, klauter- en springparcours op de Avonturenberg wellicht iets voor jou. Of wat dacht je van een streepje muziek? Op het Camille Huysmansplein kan je genieten van swingende optredens van Kapitein Winokio en de Piepkes. Om vervolgens je dansbenen helemaal los te gooien tijdens de Crazy Discoshow!

Hebben we je nieuwsgierigheid geprikkeld? Check dan het volledige programma op de website

2/ Kasteelfeesten in Horst

In Horst waan je je dit weekend in de middeleeuwen. Het betoverende kasteel vormt zondag het decor voor een middeleeuws spektakel met ridders en jonkvrouwen. 

Er staat heel wat op het programma! Je krijgt antwoorden op al je vragen over ridders. Wat draagt een ridder allemaal om zich te beschermen en hoe werkt dat precies? Kunnen ridders nog wel goed bewegen in zo'n zware wapenuitrusting? Waarom dragen ze soms twéé helmen? Met welke wapens vechten ridders? En waarom stinken ridders een klein beetje? Op een ludieke manier word je wegwijs gemaakt in de boeiende wereld van de ridders. Eens je helemaal op de hoogte bent, kan je genieten van theater, muziek en dans met een middeleeuwse toets. 

Of waarop zou je niet zelf op avontuur trekken? Stap Avonturenland binnen en merk dat er niet alleen te luisteren en te kijken valt. Ben je dapper genoeg om Het Gevarenpad te trotseren? Test je snelheid en behendigheid op het pad met moeilijke hindernissen en bewijs dat je de moed hebt van een echte ridder. Je kan ook kennismaken met allerlei middeleeuwse spelletjes. Op de markt ontdek je ambachten en lekkernijen!

Meer weten over de Kasteelfeesten? Check het volledige programma op de website

3/ Familiefestival Cirque@ in Ekeren

Op zaterdag 12 augustus verandert het gezellige park Hof de Bist in Ekeren in een heerlijk gratis familiefestival. Terwijl op het hoofdpodium en de DJ stage grote nationale namen en lokaal talent elkaar afwisselen, valt er ook heel wat te beleven op het terrein. Zo is er fantastische randanimatie en zijn er animatieshows voor peuters tot gepensioneerden. Je kan er ook genieten van circusacts of de kunstjes van ballonnen-plooiers bewonderen. 

Je even helemaal uitleven doe je dan weer op de klimpalen, de springkastelen, de stormbanen, 360° space-bikes en de sweepers. Goochelaars en schminkers geven dit bijzondere festival een magisch tintje …

Alle info op een rijtje? Surf naar de website

 

Andere artikels In de rubriek Drie om te doen

posada

Drie om te doen - Weekend van 15/12

Kerst komt dichterbij. Deze drie leuke activiteiten dompelen je alvast origineel onder in de kerstsfeer.

Lees meer
Gentse Winterfeesten

Drie om te doen - Weekend van 8/12

Het wordt een ijskoud weekend. Gelukkig hebben wij drie hartverwarmende tips voor jou bij elkaar gesprokkeld!

Lees meer
Lees ook
Drie om te doen van deze maand
Archieven

Maanden

Jaren