Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Dit jaar, vertrekken we in een busje met onze kinderen

Gepubliceerd op 21/06/2021 Gepost door Priscilla

De laatste jaren zijn busjesvakanties erg populair geworden. En dat is niet voor niets, want reizen met een vrijetijdsvoertuig is een perfecte gelegenheid om met uw gezin nieuwe horizonten te verkennen. Alle tips van de Petit Moutard voor een geslaagd verblijf.

Uw bestelwagen kiezen

Voor uw kinderen: op vakantie gaan met een bestelwagen is een beetje als een huis op wielen! Als u een nieuwe ervaring wilt beleven met uw gezin, is het tijd om een busje te huren. Ja, maar welke? Het hangt allemaal af van je wensen. Om een keuze te maken, moet u weten met hoeveel personen u reist, hoe lang u blijft en of u gaat kamperen of wildkamperen. In Frankrijk en België kunt u gemakkelijk een bestelwagen huren die aan uw verwachtingen voldoet. Om alle beperkingen te vermijden, raden wij u aan te opteren voor een omgebouwde bestelwagen. Het comfort is er (gas, koelkast, nachtruimte). Door zijn grootte kunt u overal komen, terwijl u in de stad gemakkelijk kunt parkeren. Aan de andere kant zal het rijden zijn als dat van een klassiek voertuig. 

Waar parkeren voor de nacht?

Ook al is het de bedoeling van deze vakantie om niets te plannen, Le Petit Moutard raadt u toch aan om uw overnachtingsplaatsen te plannen. Dit bespaart u tijd en u hoeft niet steeds maar weer het "wanneer komen we?" te verduren! Uw organisatie zal afhangen van uw bestemming. Het spreekt vanzelf dat als u in toeristische gebieden reist, het essentieel is om goed van tevoren te plannen. Informeer van tevoren naar campings, parkeerterreinen en wildplaatsen waar u een siësta kunt houden, een avond kunt doorbrengen en/of kunt slapen na uw avonturen van de dag. Tip: om uw zoektocht te vergemakkelijken, aarzel niet om toepassingen zoals Park4Night te downloaden.

Wat doe je onderweg?

Een vakantie met een bestelwagen betekent veel kilometers maken. Vergeet niet dat uw kinderen een heel avontuur beleven en het zou leuk zijn om een logboek bij te houden om er over een paar jaar aan terug te denken. Zij kunnen het aanpassen, schrijven of tekenen wat zij meemaken, ansichtkaarten plakken, flyers van de plaatsen die zij bezoeken, enz. Betrek hen bij de keuze van de bestemming, de stopplaatsen en de bezoeken aan bezienswaardigheden. Denk eraan om voor uw vertrek kleine gezelschapsspelletjes, speelkaarten of kleurboeken mee te nemen om deze momenten, maar ook uw avonden te verlevendigen.

En hoe zit het met de veiligheid?

Voor deze originele vakantie, neem de "slow travel". Neem de weg zonder je te haasten. Probeer niet alle vakjes van je programma aan te kruisen. Uw enige doel is te genieten van het moment en het ritme van elke persoon te respecteren. Je bent moe van de reis, stop. Je passeert een magische plek, stop. Het is essentieel om uitgerust te rijden. Vergeet onderweg niet dat iedereen moet zitten en zijn gordel om moet. Laat uw kinderen geen dutje doen in bed. Zij moeten plaatsnemen in verhogingszitjes of babyzitjes die aan hun grootte en gewicht zijn aangepast.

Geniet van uw vakantie en vergeet niet uw ervaringen en foto's met ons te delen!

Andere artikels In de rubriek Vakantie / Reizen

Op weg voor uw vakantie: onze tips voor een veilige reis met de auto

Klaar om op vakantie te gaan? Dit jaar, heb je gekozen om de auto te nemen om op je bestemming te komen? Om uw reis zo goed mogelijk voor te bereiden en te voorkomen dat de reis een beproeving wordt, geeft Spring in't Veld u zijn beste adviezen.

Lees meer

Auto-Rescue®, het anti-verdrinkings zwemprogramma

Als het weer warmer wordt, kunnen kinderen niet wachten om te gaan zwemmen! Of het nu in een zwembad is of in zee, verdrinking kan snel gebeuren. Daarom is het van essentieel belang uw peuter overlevingsreflexen aan te leren met behulp van de "Auto-Rescue®"-methode, wat betekent "leren om jezelf te redden".

Lees meer