Spellen / Speelgoed

De Rainbow Clan. Heb je een kompas in je oog?

le-clan-arc-en-ciel-as-tu-le-compas-dans-l-oeil_13092021205144

Met wat geluk met de dobbelstenen en een goede inschatting van de afstand, zullen de spelers fonkelende wolkenkristallen vinden aan het andere eind van de regenboog. Het doel van het spel is om genoeg blauwe kristallen te verzamelen om ze om te zetten in gouden. Maar welke regenboog leidt naar de grootste schat? De eerste die drie gouden wolkenkristallen bemachtigt, is de winnaar van deze glinsterende collectie.

Daarboven in Cloud Country woont de Rainbow Clan: Kevin Koala, Cammy Chameleon, Penny Penguin en Peter Sloth. Als de zon schijnt terwijl het regent, laten de vrienden als bij toverslag de prachtigste regenbogen verschijnen. Kostbare blauwe wolkkristallen fonkelen aan hun voeten.

 

De spelers moeten zich van wolk naar wolk verplaatsen met een heel origineel vervoermiddel, regenbogen. Ze hebben 3 regenbogen van verschillende grootte. Ze moeten een goed gevoel voor verhoudingen tonen door de afstand die ze moeten afleggen naar de wolk van hun keuze om de kostbare blauwe kristallen te verzamelen, juist in te schatten.

 

Iedereen legt de blauwe kristallen op zijn schatwolk. En als bij toverslag, wanneer alle vijf de vakjes gevuld zijn, veranderen de vijf blauwe kristallen in 1 groot geel kristal, dat dan wordt opgeslagen op de daarvoor bestemde schatwolk. Zodra een speler zijn tweede schatwolk vervolledigt door zijn derde grote gele kristal te verzamelen, is het spel afgelopen. Dit locatiewolkensysteem is heel slim en stelt de kleintjes in staat om gemakkelijk te zien wanneer ze hun blauwe kristallen in gele kristallen kunnen veranderen en wanneer ze hebben gewonnen, omdat ze de tweede schatwolk hebben gevuld.

 

De Regenboogclan is een geweldig verzamelings- en afstandsschattingsspel voor kinderen!

We vonden

  • De mooie houten regenbogen
  • De evaluatie van afstanden

We vonden minder

  • Je krijgt er snel genoeg van

 

Gegevensblad

Leeftijd: 4 jaar

Duur : 15 min

Aantal spelers : 2 tot 4

Auteur : Erwan Morin

Illustraties : Thomas Moor

Uitgever: Haba


Foto's/afbeeldingen (c) Haba