Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

De kaart van de beste ijssalons in België

Gepubliceerd op 13/07/2021 Gepost door Priscilla

De zomer laat op zich wachten, maar er is geen betere tijd dan het heden om te genieten van de beste ijsjes in België! Hier is een snelle blik op een aantal van onze favoriete ijssalons.

ZIZI ijssalon in Brussel

Al drie generaties lang zet ijssalon ZIZI de traditie van ijssalons in Brussel voort, sinds 1948. Elke ochtend wordt er verse gepasteuriseerde melk geleverd voor gebruik gedurende de dag. Het fruit wordt zorgvuldig geselecteerd, gesorteerd en verwerkt met respect voor traditie. De cacao en de vanille worden nauwgezet bewerkt om de traditie en de ambachtelijke vervaardiging van ijs en sorbets te respecteren. Om de kwaliteit van deze ijsmaker te waarderen, proef een eenvoudig vanille bolletje. Het is gewoon heerlijk.
ZIZI : rue de la Mutualité 57 A, 1180 Ukkel

Postkantoor ijssalon te Knokke

Als er één adres is dat je niet mag missen op de zeedijk van het Zoute, dan is het "la Poste". Deze ijssalon is een favoriet in zowel het hoog- als laagseizoen. De bergen ijs presenteren zich aan u en bieden een zestigtal smaken aan. Er zijn de klassiekers: vanille, aardbei, chocolade, speculaas, maar ook heerlijke sorbets. Onze favoriet is de citroen!
Postkantoor ijssalon: Zeedijk Zoute, 718.

IJs René in Le Coq

Vlak naast de cuistaxverhuurders en het park is de uitstekende ijssalon: IJs René. Er worden verschillende melksoorten gebruikt om u traditionele ijsjes met koemelk, geitenmelk en zelfs milkshakes met plantaardige melk aan te bieden. Zo zullen alle liefhebbers van ijsjes hun geluk vinden. Mosterds zullen dol zijn op de verscheidenheid aan smaken en zullen niet aarzelen om "marshmallow" te proberen door er kleine marshmallows bovenop te doen!
IJs René: Leopoldlaan, 22

De Ijsbeer in De Panne

Ook aan de Belgische kust is De Ijsbeer een groot succes met een dertigtal smaken op het menu. Moeilijk om te kiezen voor Le Petit Moutard... We werden niet teleurgesteld door het speculaasijs met de kleine stukjes biscuit. Een echte traktatie.
De Ijsbeer : Walckierstraat, 10

Gilfi in Verviers

Gilfi, gelegen in het hart van de Belgische Ardennen, is een ambachtelijke ijsmaker. Met 40 jaar ervaring biedt Gilfi alle soorten ijs aan, maar ook individuele diepvriesdesserts, gebak en Beierse room. De redactie van Le Petit Moutard is verliefd geworden op de smaak "oranjebloesem". Een echte smaakreis.
Gilfi: Place du Martyr, 41-43

Franchi in Luik

Franchi is een instituut in de stad Luik en biedt ijsjes waar fruit koning is! Aardbei, meloen, ananas... zo veel verleidelijke smaken. De producten zijn zorgvuldig geselecteerd om u ijs te kunnen aanbieden zonder toevoegingen of kleurstoffen in onze bereidingen. U vindt er ook lactosevrije sorbets.
Franchi: Rue Saint Gilles, 11-13

Oyya in Brugge

Op 20 februari 2018 verbaast Mathieu Eyckmans, oprichter van oyya, Belgisch kampioen ijs maken, met zijn "gorgonzola - vijg" smaak. Van de 38 deelnemers wint hij de eerste plaats bij de "Gelato Festival Challenge" in Zandhoven. Fijnproevers kunnen nog steeds genieten van deze verrassende smaak, maar ze kunnen ook proeven van de verrassende smaken "chocolade-rijst soesje", "knapperige cappuccino" of "mojito" en "Toblerone".
Oyya: Noordzandstraat, 1

Een goede proeverij voor iedereen!

Andere artikels In de rubriek Familie-uitjes

Ravel

RAVel, wandelingen voor alle smaken!

Wist u dat er in Wallonië 1.440 km paden voorbehouden zijn voor voetgangers, fietsers, ruiters en personen met beperkte mobiliteit? Spring in't Veld nodigt u uit om dit Autonome Netwerk van Trage Paden (RAVeL) met uw gezin te ontdekken en mooie avonturen te beleven.

Lees meer

Top 3 dierenparken in België

Wil je op dierenjacht gaan? België telt vele dierenparken, maar de Top 3 van Spring in't veld is zonder twijfel : Pairi Daiza, Antwerpen, Planckendael. Jong en oud, zet je ogen wijd open en ontdek dieren van over de hele wereld.

Lees meer