Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Auto-Rescue®, het anti-verdrinkings zwemprogramma

Gepubliceerd op 16/06/2021 Gepost door Priscilla

Als het weer warmer wordt, kunnen kinderen niet wachten om te gaan zwemmen! Of het nu in een zwembad is of in zee, verdrinking kan snel gebeuren. Daarom is het van essentieel belang uw peuter overlevingsreflexen aan te leren met behulp van de "Auto-Rescue®"-methode, wat betekent "leren om jezelf te redden".

Een overlevingsmethode

Vanaf 3 jaar kan uw kleintje een cursus van 30 minuten in het zwembad volgen om te leren hoe hij zichzelf kan redden zonder dat hij weet hoe hij moet zwemmen. Dit zijn geen "babyzwemmers"-cursussen om te leren zwemmen, maar cursussen om uw kleintje overlevingsreflexen aan te leren en tegelijk over elementaire zwemvaardigheden te beschikken. In de loop van tien sessies raakt uw kleintje vertrouwd met de wateromgeving om hem heen en leert hij drijven zonder in paniek te raken.

Ongelukken gebeuren zo snel

Hoe goed u ook op uw kind let, in een paar seconden kan er een ongeluk gebeuren. De eerste reden: uw kind valt en weet niet hoe het moet zwemmen. Wist u dat verdrinkingsongevallen de op één na meest voorkomende doodsoorzaak zijn bij kinderen van 0 tot 4 jaar? Dankzij de " Auto-Rescue® " methode leert uw kind zich om te draaien, zijn ademhaling onder controle te houden en in het bijzonder de " kleine hond " zwemmethode. Als uw kind per ongeluk in het water valt, zal het de juiste reflexen hebben en naar een veilige plaats kunnen terugkeren.

Wacht niet om uw plaatselijk zwembad te vragen om met deze methode te beginnen. Daarna kan uw kind verder leren via de traditionele zwemlessen.

Andere artikels In de rubriek Vakantie / Reizen

Op weg voor uw vakantie: onze tips voor een veilige reis met de auto

Klaar om op vakantie te gaan? Dit jaar, heb je gekozen om de auto te nemen om op je bestemming te komen? Om uw reis zo goed mogelijk voor te bereiden en te voorkomen dat de reis een beproeving wordt, geeft Spring in't Veld u zijn beste adviezen.

Lees meer

Dit jaar, vertrekken we in een busje met onze kinderen

De laatste jaren zijn busjesvakanties erg populair geworden. En dat is niet voor niets, want reizen met een vrijetijdsvoertuig is een perfecte gelegenheid om met uw gezin nieuwe horizonten te verkennen. Alle tips van de Petit Moutard voor een geslaagd verblijf.

Lees meer