Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Een magisch verblijf in de Winter Efteling

Gepubliceerd op 3/01/2018 Gepost door FB
winter efteling

Nood aan wat warmte tijdens de koude winterdagen? Dan moet je beslist naar de Winter Efteling. Tijdens de koude, donkere maanden is het park prachtig versierd met wel duizenden twinkelende lichtjes. Maak een zwierig ritje op de ijsbaan, laat je hartslag de hoogte ingaan bij het afdalen van een glijhelling of smelt helemaal weg bij je favoriete sprookje. Wedden dat de koude snel vergeten is? Nagenieten doe je met winterse lekkernijen aan een van de gezellige vreugdevuurtjes. 

IJskoude winterpret

Tijdens de wintermaanden kun je de supergladde ijsbaan in het IJspaleis trotseren. Zowel beginners als pro’s kunnen er pirouettes maken en rondjes draaien. Ben je een dappere waaghals? Dan kun je ook van een échte glijhelling roetsjen. Of bind de langlauflatten onder je voeten en neem de stokken in beide handen voor een langlauf-sessie op Langlaufbaan 't Hijgend Hert. Geniet onderweg van het prachtige Hollandse landschap met molens en graanschuren terwijl je je voorganger achterna gaat. Hoe snel leg jij deze 450 meter lange baan af? Nadien kan je lekker opwarmen in het IJspaleis met een kop dampende chocolademelk of erwtensoep. 

Winterse romantiek

In een prachtige arrenslee reizen Jelka, de Sneeuwprinses en Kendrik, de Vuurprins van Vreugdevuur naar Vreugdevuur. Daar vertellen ze wonderlijke verhalen en zingen ze vrolijke liederen. Kom luisteren en opwarmen bij een van de knapperende Vreugdevuren of vier het Winterfeest mee in het IJspaleis, iedereen is welkom. Je mag ook met de prins en prinses op de foto.

Of wil je een bijzonder iemand iets heel bijzonders toewensen? Deze Winter Efteling komen de mooiste wensen uit! In de Efteling Wensboom naast Symbolica kan je je wens achterlaten. Wie weet geef jij iemand een hartverwarmende winter.

Duizenden lichtjes

Bij het vallen van de avond, moet je beslist eens langs Villa Volta wandelen. Dit vervloekte huis lijkt als het donker wordt op magische wijze tot leven te komen. Of ontdek hoe Parkshow Raveleijn er uit ziet in het donker. Je betoverende winterdag afsluiten doe je met een bezoek aan Aquanura. Laat je verrassen door een betoverende show waarin water, vuur en licht samenvloeien. Vier kikkers creëren een heus waterballet en brengen betoverende Efteling-sprookjes tot leven. 

Winters logeren

Wil je nog langer van de betoverende winter genieten? Blijf dan een nachtje slapen in een van de Efteling hotels, vakantiewoningen of appartementen. Een overnachting is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het park.

De Winter Efteling is open tot en met 31 januari 2017.
Wanneer het weer het toelaat, zijn ook de buitenachtbanen geopend.

Meer weten over de Winter Efteling? Neem een kijkje op de website en reserveer alvast je tickets! 

 

 

Andere artikels In de rubriek Familie-uitjes

planckendael

Drie om te doen - Eindejaarsweekend

Het jaar afronden met een knaller van een weekend? Bij ons ben je aan het juiste adres. We delen graag onze drie tips voor het laatste weekend van het jaar.

Lees meer
familiefestivals

Twee theaterfestivals voor het gezin

Op zoek naar inspiratie om de vakantiedagen rond kerst te vullen? Wij sturen je naar twee heerlijke familiefestivals!

Lees meer
Lees ook