Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Drie om te doen - Kerstweekend

Gepubliceerd op 21/12/2017 Gepost door
disney ice

1/ IJssculpturenfestival in Brugge

Het mag dan koud zijn buiten, met een dikke jas aan heb je het sowieso lekker warm. Op het IJssculpturenfestival in Brugge word je ondergedompeld in een sprookjeswereld in ijs. Om de 25ste verjaardag van Disneyland Parijs te vieren, creërden artiesten uit de hele wereld de meest geliefde figuren van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars in ijs op het Brugse Stationsplein. 

De reusachtige sculpturen van 2 tot 6 meter hoog zijn gebouwd onder het dak van een gigantische frigo waar de temperatuur continu -6°C bedraagt. Warme kledij aantrekken is dus warm aanbevolen! Een ijskoud maar hartverwarmend festival vol emoties en magie. 

Meer weten? Neem een kijkje op de website

2/ Disney Classics in Flagey in Brussel

Geen betere tijd dan het kerstseizoen en geen betere plek dan de filmzaal om een aantal klassiekers uit Disney's droomfabriek te (her)ontdekken. In samenwerking met Cinematek stelt Flagey tijdens de kerstvakantie een heus Disney Classics filmfestival voor. Op het programma staan de grote klassiekers uit de oude doos: Dumbo, Doornroosje, Mary Poppins, 101 Dalmatiërs, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen en The Jungle Book. 

Benieuwd wanneer je deze pareltjes kan gaan bekijken? Werp een blik op het programma op de website en koop je tickets alvast online. 

3/ The Little Mermaid musical in Gent

Na het grote succes van ‘Beauty and the Beast’ kan je ook deze kerstperiode opnieuw naar één van de meest geliefde Disney musicals aller tijden gaan kijken. Laat je in Flanders Expo onderdompelen in de wondere onderwaterwereld van ‘The Little Mermaid’.

Het wordt een ongezien totaalspektakel in een originele setting, met prachtige stemmen, verrassende effecten, en duizelingwekkende acrobatie. De voorstelling wordt live uitgevoerd in het Nederlands door een topcast. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Meer info over de speeldata? Of wil je meteen kaartjes kopen? Surf dan snel naar de website

 

 

Andere artikels 

groentjes

Mmmmm, groentjes!

De meeste kinderen eten niet graag groenten. Met deze tips zorg je ervoor dat je koters elke dag vlot hun portie vezels en vitamientjes naar binnen spelen.

Lees meer
Opruimen

Opruimen is kinderspel

Blokken hier, poppen daar. Is jouw huis na een middagje spelen ook een slagveld? Hoog tijd om je kinderen te leren opruimen.

Lees meer
Lees ook
Drie om te doen van deze maand
Archieven

Maanden

Jaren