Spring in 't Veld, de gids voor het gezin en voor kinderen in België

Kinderkamer: de grote schoonmaak!

Gepubliceerd op 27/03/2012 Gepost door Rachel Lemaire-Bergeot
Nettoyage de printemps!

Het onmisbare poetsgerei:

 


Wapen u met 2 kartonnen dozen en een vuilniszak.
1 kartonnen doos 'om weg te geven' (voor de neefjes, de vrienden, het goede doel ...)
1 kartonnen doos 'om te verkopen' (op een rommelmarkt bijvoorbeeld)
Een vuilniszak voor alle kapotte dingen, de 'fastfoodgeschenken' ...

De sorteermethode voor het speelgoed:

 


Begin het speelgoed te sorteren door het per merk te groeperen, of per opbergplaats zoals een kist, een lade, enz.: Lego, Playmobil, poppenservies, poppen ... Berg ze in verschillende kisten op met een etiket dat aan de leeftijd van uw kinderen is aangepast (afbeeldingen voor de allerkleinsten, tekst voor de groteren ... )
U hebt de keuze tussen 2 werkwijzen: of u sorteert op uw eentje, of u haalt de kinderen erbij. Aan u te beslissen wat u het beste past. Alle kapotte speelgoed moet de vuilnisbak in, geen toegevingen daar!

De kledij:

 


Kasten en wandkasten puilen soms uit van de beschadigde klederen of kledij die te klein is geworden ... Waarom zouden we dit bijhouden? Sorteer al deze klederen in 3 hopen: degene die u wilt herstellen, degene die te klein zijn geworden, die geen dienst meer doen en die u kunt verkopen of weggeven, en tot slot diegene die om weg te gooien zijn! Als u twijfelt, laat uw kinderen ze dan even aanproberen.

Schoonmaken: 

 

Als u alles hebt gesorteerd, maakt u de kamer leeg en reinigt u de binnenkant van de kasten, boekenrekken, speelgoedkisten ... En ook de vloer: klop het tapijt, de zitkussens en de hoofdkussens uit. Begin dan aan de vloer. Stofzuigen en een dweilen zijn noodzakelijk, zelfs voor een parketvloer. Voor de ramen en de gordijnen, laten we u oordelen wat er nog te doen is.

Spring-in-´t-veld durft erop wedden dat zodra u klaar bent met opruimen, u snel op het idee zult komen om de meubels te verzetten, de inrichting te veranderen, ... Bovendien durf ik mijn hoofd erop te verwedden dat uw kinderen het nut zullen inzien om zelf hun speelruimtes proper te houden. Zij zullen blij zijn wanneer ze speelgoed terugvinden dat ze uit het oog waren verloren ...

Veel plezier met de grote schoonmaak!

Andere artikels 

bricolage

Onze jochies en hun vriendjes thuis bezighouden

Het weer laat het regelmatig afweten net wanneer we met onze schatjes en hun vriendjes naar buiten willen... Wat gaan we doen zonder het binnenshuis al te bont te maken? Hier zijn enkele ideeën om uw monstertjes bezig te houden.

Lees meer
winter efteling

Een magisch verblijf in de Winter Efteling

Duizenden twinkelende lichtjes, winterse lekkernijen, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen. In de Winter Efteling voelen de koudste dagen van het jaar het warmst aan!

Lees meer
Lees ook